Wat brengt muzikaal 2019 ons?

2019 is begonnen, dus ook een nieuw muziekjaar! Op welke artiesten moet je letten dit jaar en wat kan je verwachten op de radio. Ik heb alles voor je rustig op een rijtje gezet.

King Princess

De nét 20-jarige King Princess (Mikaela Straus) groeide op in New York. En ze bracht in februari 2018 haar debuutsingle ‘’1950’’ uit. Het nummer werd echt succesvol toen oud One Directon-lid Harry Styles het nummer tweette. BBC noemt haar: ‘’Ziel-zoekende pop van een tiener wonderkind’’. Naast de BBC, heb ik er ook vertrouwen in dat we in 2019 meer van haar gaan horen.

Haar debuutsingle ‘’1950’’.

Ella Mai

Naast King Princess staat ook Ella Mai in de BBC Sound of 2019. Ze maakt R&B met 90’s sausje. Met haar single “Boo’d Up” schreef ze zelfs geschiedenis. Ze verbrak het record om als R&B artiest de meeste weken op nummer 1 te staan in de Billboard Hot 100. In januari 2019 start ook haar debuuttour en zal zijop 15 januari in een uitverkochte Melkweg staan.

‘’Trip’’ is de recentste track van Ella Mai.

Sigrid

Deze artiest stond dan al in BBC’s Sound of 2018, maar we hebben weinig van haar gehoord. De Noorse zangeres Sigrid is vooral bekent van haar single ‘’Strangers’’. Ze mag in 2019 ook touren met Maroon 5, bij hun Red Pill Blues Tour. Ook zal ze in 2019 met George Ezra gaan touren.

Sigrids recente single ‘’Sucker Punch’’.

K-Pop

In het begin moest ik er niets van hebben, maar in verloop van tijd luistert het lekker weg. De popmuziek uit Korea is opkomend in Nederland, maar het wordt vaak nog niet gewaardeerd. Diverse artiesten, zoals Nicki Minaj en The Chainsmokers, zijn de samenwerking al aangegaan met een K-pop artiest en/of groep. Maar 2019 wordt het jaar dat K-pop gaat doorbreken in Nederland, in ieder geval meer respect naar deze muziek.

De grootste hit vanuit de K-pop industrie in de Nederlandse Hitlijsten.